VIDEO | Cristian Diaconescu: „Chinezii rămân consecvenți strategiei naționale. Este contraproductiv să fie total alături de Rusia”

Publicat: 06/02/2023, 23:54

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a declarat că nu este productiv pentru China să fie total de partea Rusiei. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„A mai apărut un semnal foarte important la nivelul întregii comunități internaționale. Pe fundalul amenințărilor cu arma nucleară, chinezii au spus că rămân consecvenți strategiei naționale”, a declarat acesta.

Toată lumea se întreabă care e relația dintre China și Federația Rusă, răspunsul fiind că este una calibrată, a adăugat Cristian Diaconescu.

„Este contraproductiv pentru China să fie total de partea Rusiei. Beijing nu dorește  o consecință directă și imediată, și anume ă devină pagubă colaterală în ceea ce privește regimul de sancțiuni. Statele Unite s-ar putea, după criza ucraineană, să reevalueze implicare americană, mai ales în ceea ce privește protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene. Adică, să fiu mai clar, s-ar putea să spună ”mai, fraților, preluați-vă frontierele pentru că, din punctul nostru de vedere, deja este o extindere mult prea mare”, consideră fostul ministru de Externe.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase