VIDEO Cum comunică instituțiile statului. Dragoș Bucurenci: „E foarte greu să fii un bun comunicator când lucrezi la stat pentru că sunt atât de multe restricții și niște procese și proceduri atât de complicate”

Publicat: 23/05/2022, 22:45
Actualizat: 24/05/2022, 09:32

E foarte greu să fii un bun comunicator când lucrezi la stat pentru că sunt atât de multe restricții, a spus directorul External Affairs, Phillip Morris România, Dragoș Bucurenci, invitatul lui Marius Tucă, transmis live de Gândul.

„E foarte greu să fi un bun comunicator când lucrezi la stat pentru că sunt atât de multe restricții și niște procese și proceduri atât de complicate. Anumite instituții s-au mai deșteptat. La final comunicarea pe pandemie a fost mai bine – vorbeau mai pe înțelesul oamenilor”, a declarat Dragoș Bucurenci.

Directorul External Affairs, Phillip Morris România, a afirmat că un ministru trebuie să fie un bun comunicator.

„Eu cred foarte tare că miniștri au acest rol de comunicare publică și trebuie să înțeleagă asta. politica se face comunicând cu oamenii. Contează enorm când la un minister ai ca ministru un bun comunicator și e foarte greu pentru aparatul din minister -oricât de buni ar fi comunicatorii din subordine să comunice ca ministrul în funcție”, a spus Bucurenci.

Dragoș Bucurenci a spus că a rămas uimit lucrând în cadrul Comisiei Europene de faptul că Guvernul României nu comunica la nivelul ministerelor.

„Comisia Europeană este extrem de centralizată, inclusiv pe partea de comunicare. Un lucru care m-a frapat lucrând cu Guvernul României am văzut cât de descentralizat este. La un moment dat am descoperit că departamentele de comunicare de la Guvern și de la mai multe ministere nu comunicau. Nu exista niciun fel de procedură și mă tem că lucrurile nu s-au schimbat. Nu era vina acelor oameni. Este vina celor care au organizat Guvernul”, a afirmat el.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.