VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: „Prima reacție a populației este să se uite spre politic”

Publicat: 07/12/2022, 23:15

Dan Dungaciu, analist de politică externă, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că trebuie să sperăm ca România să intre în Schengen. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

„Prima reacție a populației este să se uite spre politic. Dacă românii ar fi intrat în Schengen, ei ar fi fost beneficiarii acestui succes. Dacă România nu intră în Schengen, cine este beneficiarul acestei înfrângeri? Evident că tot clasa politică este.

Sigur că, pe urmă, fiecare își va găsi locul sub soare într-un fel sau altul. Prima reacție va fi să te uiți la politicieni. Dacă România nu intră în Schengen? Să sperăm că se întâmplă o minune și intrăm în Schengen.

Dacă România nu intră în Schengen, toate aceste povești, explicații, după părerea mea, nu vor avea aproape nicio valoare. Austria, din 1955, a fost construită ca să fie un pic cu Rusia. Austriacul este așa numitul neamț cel bun.

Problema Austriei este că profilul ei a fost redesenat. Austria a avut o valoare de întrebuințare. Românii sunt în tabăra pragmatica. Ei sunt pentru pace”, a spus Dan Dungaciu.

Emisiune o puteti urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase