VIDEO | Dan Dungaciu, analist: „Misiunea rușilor a fost îndeplinită. Vor să transforme războiul de cucerire în cel de apărare”

Publicat: 30/09/2022, 22:57

Dan Dungaciu, analist, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că rușii au transformat războiul de cucerire în război de apărare.

„Misiunea rușilor a fost îndeplinită. O recunoaștere a independenței, nu alipirea lor la Federația Rusă. Inițial, nu este nici recunoaștere, nici anexare. 

În primul rând, s-a mers pe ideea apărării, așa numita independență a celor două republici. Între timp, însă, pentru că niciodată nu știi ce-ți aduce un război, s-a schimbat, ca să zic așa, strategia.

Strategia inițială a fost schimbată cerând pacea. În același timp, au escaladat foarte mult. Ce au făcut acum rușii au ridicat mingea atât de sus ca replică la ofensiva militară a Ucrainei, au ridicat-o mai sus și au transformat războiul de cucerire, invazia, în război de apărare.

Zelensky nu poate să facă un pas înapoi”, a spus Dan Dungaciu.

Puteți urmări emisiunea pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase