VIDEO | Dan Dungaciu: „Dacă România și Bulgaria intră în Schengen, dai drumul migranților în Europa”

Publicat: 23/11/2022, 23:31

Dan Dungaciu, analist de politică externă, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că orice om care intră în Grecia, ajunge în Occident. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

„Configurația României poate fi influențată major. Schengen este, de fapt, bulgărele acela care va rostogoli și mai puternic această stare de spirit pe care, repet, noi am văzut-o în barometrul de securitate, indiscutabilă. Este elementul care putea să influențeze într-un mod major viitoarea configurație politică și electorală a României.

Intrarea cu adevărat în Schengen este intrarea în Schengen-ul terestru. Dacă cei care ne privesc își imaginează puțin harta Europei și harta statelor care sunt în Schengen, o vadă avem colorată Grecia, care e stat în Schengen, Ungaria și de la Ungaria încolo.

România și Bulgaria sunt state care nu sunt în Schengen. În momentul în care România și Bulgaria intră în Schengen, legătura nemijlocită între Germania și Occident și centrul-vestul Europei se face pe cale terestră.

Orice om care intră în Grecia ajunge în Occident fără să-l mai verifice nimeni. Dacă România și Bulgaria intră în Schengen, dai drumul migranților în Europa”, a spus Dan Dungaciu. 

Emisiune o puteti urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase