VIDEO | Dan Dungaciu: Rezultatul alegerilor nu este o veste bună pentru SUA / Opoziția a fost împotriva lui Trump și a trumpismului

Publicat: 08/12/2022, 13:32

Dan Dungaciu, analist de politică externă, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta consideră că votul în SUA e extrem de polarizat, iar opoziția din America a fost împotriva lui Trump și a trumpismului. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Tot America hotărăște în spațiul european. E o veste proastă că la alegerile din SUA a ieșit 50-50. Republicanii au avut la dispoziție cel mai bun context: un președinte perceput ca slab, o economie care nu mergea bine, violență urbană fără precedent și migrație. Nu au reușit să câștige pentru că votul din SUA e atât de polarizat încât nu mai are legătură cu nici cu Joe Biden, nici cu altceva. Opoziția a fost față de Trump și trumpism. Este ca avut etic, așa cum era în Târgu Mureș în anii 90. Nici nu mai conta pe cine puneau o tabără, când în Târgu Mureș erau egali și maghiarii și românii. Nu mai conta ce spunea cineva, cum că ar fi corupt candidatul tău, ideea era să nu mai fie votat celălalt candidat”, a declarat Dan Dungaciu.

Analistul politic a mai precizat că votul are un alt tip de raționalitate care, din punctul nostru de vedere, ar putea fi iraționalitate. „Cei care îl urăsc pe Trump și cei care îi iubesc sunt atât de mobilizați la vot încât nici nu mai contează cum arată America sau că Biden e irelevant. Nici nu mai contează că are cea mai joasă cotă sau că democrații nu stau bine.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase