VIDEO | Dana Gîrbovan: „Volumul de muncă al judecătorilor este foarte mare”

Publicat: 19/08/2022, 00:30

Dana Gîrbovan a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Judecătoarea ne vorbește despre transformările din justiția română, dar și despre volumul de muncă al unui judecător.

„Volumul de muncă al judecătorilor este foarte mare. Marea problemă a sistemului este s-a confruntat cu o criză de resurse umane. Eu sunt de 22 de ani judecător de scaun și este cea mai gravă criză de resurse umane pe care am întâlnit-o în carieră. Nu avem judecători de câți avem nevoie și un judecător nu-l formezi peste noapte.

Mai mult, peste această criză a resurselor umane s-a suprapus acum o creștere a volumului de activitate. Cred că a fost cea mai grea vară pentru secția penală din ultimii 10 ani din istoria Curții. Acum, în încheiere, ca să închei într-o notă optimistă, apropo această problemă a resurselor umane, n-aș vrea să trec cu vederea un ajutor esențial pe care l-am avut în această perioadă.

Curtea de Apel Cluj este o instituție nouă în România, implementată printr-un proiect al Consiliului Superior al Magistraturii. Am avut zece astfel de asistenți judiciari care chiar au ajutat foarte mult judecătorii. sperăm că o să scăpăm de problemele justiției, care au o conotație politică foarte puternică”, a precizat Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România.

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase