VIDEO | Gabriel Diaconu: „Despre COVID se va scrie zeci de ani”

Publicat: 17/08/2022, 22:31

Gabriel Diaconu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Psihiatrul face, împreună cu Marius Tucă, o analiză completă și complexă a lumii în care trăim.

În momentul de față, privind în urmă ce am câștigat, probabil au fost câteva sute de mii de vieți salvate, dacă nu mai bine. Ce am sacrificat pentru aceste vieți este sănătatea mintală a populației. Cei care au trăit bolnavi sau nu și cei care au privit bolnav sau nu, n-au avut un plan anticipativ vizavi de cum o să ne descurcăm noi cu psihologia omului de rând. 

Eu încă văd la clinică persoane care au sechele ale bolii. Sunt sechele neuropsihiatrice, pentru că sunt oamenii care au stat în terapie intensivă, sunt oameni care au văzut moarte cât pentru două vieți. Sunt oameni care n-au avut acces la sistem și au stat acasă și, astfel de povești, an la rând, se vor tot spune. Aceasta este, dacă vrei, moștenirea unei pandemii. 

Despre COVID se va scrie zeci de ani de acum înainte. Cred pe undeva ne bântuie memoria generațiilor. Cred că există niște oameni care sunt foarte, foarte torturați la gândul că se repetă istoria. Este un limbaj internațional care vorbește despre conflict”, a spus psihiatrul Gabriel Diaconu.

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!