VIDEO | Gabriel Diaconu: „Generațiile noi au alte așteptări”

Publicat: 17/08/2022, 22:54

Gabriel Diaconu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Psihiatrul face o analiză completă și complexă a lumii în care trăim, dar ne vorbește și despre așteptările noilor generații.

„Noi suntem înapoiați sau poate suntem primitivi sau poate mai spun unii oameni ne merităm soarta, iar lista poate continua. Astfel de mesaje pentru noile generații cred nu pică la fel cum pică pentru generația oamenilor care au încă o memorie foarte pragmatică despre nopțile friguroase și despre lumina care nu funcționează noaptea.

Generațiile noi au așteptări și un standard vizavi de ce ar trebui le dea lor țara, doar pentru s-au născut în ea. Eu am o opinie distinctă. Da, este rigid, apropo de mobilitate socială. Este și o rușine, între ghilimele, de a fi român, dar este și o mândrie de a fi român. Este un fenomen care traversează întreg continentul, ba chiar îndrăzni să zic că traversează toată lumea civilizată. 

Pentru cei care sunt copiii libertății va fi crâncen. O să fie o deziluzie teribilă. Acum este interesant de judecat în avans ce se întâmplă când intervine frigul peste tot. Mie mi-e teamă, cumva, în anticipare, dacă am reușit cumva obținem cât de cât o pătură medie în România, oamenii care produc, oamenii care au un standard de viață, cum o să reacționeze în momentul în care o să cadă o treaptă socială.

Nu există ecologia aceasta a oportunității. Oamenii se radicalizează. Noi am văzut acest lucru în pandemie”, a menționat Gabriel Diaconu.

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!