VIDEO | Gen. Eugen Bădălan: „Raportul de forță era favorabil rușilor. Armata Federației Ruse are 150.000 de oameni pe front”

Publicat: 26/09/2022, 22:56

Fost șef al Marelui Stat Major al Armatei Române, Gen. (R) Eugen Bădălan, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Generalul spune că rușii au declanșat o operațiune specială.

Rușii au declanșat, așa cum a numit-o Putin, o operațiune specială. Operațiunea specială presupune în timp derularea pe parcursul a maxim 10 zile. Frontul rusesc se întindea pe vreo 3000 de kilometri de la nord până în sud.

De la începerea războiului, inițiativa a aparținut în permanență armatei Federației Ruse. Ucraina nefăcând nimic altceva decât aibă atitudine reactivă la toate acțiunile Federației Ruse. 

În momentul în care s-a produs această modificare, în urmă cu trei săptămâni, s-a mai realizat un lucru care ține tot de principiile războiului, modificarea esențială a raportului de forțe.

Dacă inițial raportul de forțe a fost de partea Federației Ruse, pentru ei au venit inițial cu 200.000 de oameni, armata ucraineană, în totalitatea ei, număra la momentul cela 250.000 de oameni, din care cei mai mulți erau împrăștiați pe tot teritoriul Ucrainei, aveau la contact doar câteva grupuri de luptă.

În acest moment, raportul de forțe s-a modificat esențial, atât cantitativ, cât și calitativ. Cantitativ, armata Federației Ruse are în acest moment 120-150.000 de oameni pe frontul din Ucraina. În schimb, armata Ucrainei, după mobilizare, numără 700.000 de luptători”, a spus Gen. Eugen Bădălan.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase