VIDEO | Gen. (R) Eugen Bădălan: „Este nevoie de timp pentru trimiterea tancurilor Leopard. Nu vor fi utilizate mai devreme de sfârșitul lunii martie”

Publicat: 07/02/2023, 23:49

Gen. (R) Eugen Bădălan – fost șef al Statului Major General al Armatei Române, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că va mai dura ceva timp până când tancurile Leopard vor putea fi utilizate în acțiunile militare de pe teritoriul Ucrainei. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Până în acest moment s-au strâns 178 de tancuri Leopard, iar ele vor fi trimise Ucrainei. Ele nu sunt numai din Germania, ci din toate țările, dar trebuia aprobarea țării producătoare, și anume Germania.

„Dacă ele sunt pe punctul de a fi livrate, să facem un calcul. Astăzi suntem în data de 7 februarie. E nevoie de o săptămână pentru îmbarcare, deplasare, debarcare. Deci, mai devreme de 15-20 februarie nu vor ajunge în Ucraina. După ce ajung acolo, va mai dura până se populează cu echipajele, până când se obișnuiesc echipajele cu mașinile de luptă, chiar dacă vor fi echipaje care anterior au fost antrenate, pregătite pe asemenea tip de mașină”, a declarat gen. (R) Eugen Bădălan.

Mai devreme de sfârșitul lunii martie, aceste tancuri nu vor fi utilizate în acțiunile militare de pe teritoriul Ucrainei, susține acesta.

„Ucrainienilor le-a rămas un singur lucru: să se roage ca ofensiva masivă a rușilor să nu se declanșeze mai devreme de sfârșitul lui martie, lucru de care mă îndoiesc. Cred că ofensiva în forță a rușilor se va declanșa în următoarele 10 zile”, a mai spus Eugen Bădălan.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase