VIDEO | Gen. (R) Eugen Bădălan: „Salariul unui soldat este cât salariul unei îngrijitoare”

Publicat: 08/02/2023, 12:52

Gen. (R) Eugen Bădălan – fost șef al Statului Major General al Armatei Române, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că nu mai există soldați în Armata Română. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

S-a trecut la o politică de diminuare a efectivelor armatei de neînțeles. Ultima cifră aprobată de Parlamentul României pentru mărimea armatei este 120 000 de oameni. Astăzi, Armata României are aproximativ 72 000 de oameni.

Parlamentul este singurul organ al statului român îndreptățit stabilească numărul militarilor din Armata României. S-au dezvoltat după model NATO, comandamente și unele dintre ele bine făcute, capabile conducă, dar n-au pe cine, pentru că nu mai au soldați.

Pe grila de salarizare, salariul unui soldat este echivalent cu salariul unei femei de serviciu. Chiar credeți meseria armelor este o meserie care tenteze pe cineva din România? Absolut nu.

Lucrurile s-au schimbat dramatic în comparație cu ceea ce era pe vremea lu Ceaușescu. Liftiera de la Parlament are 5000 lei net. Un maior are salariul de 5000 lei. Meseria armelor nu tentează. Militarii aveau poziția 10 în grila de salarizare”, a spus Gen. (R) Eugen Bădălan.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Țineți aproape!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase