VIDEO Gen. (R) Silviu Predoiu: „Am înființat „Partidul Liga Acțiunii Naționale” – PLAN. Încercăm să dăm un plan țării”

Publicat: 06/12/2022, 22:41
Actualizat: 06/12/2022, 22:41

Un nou partid politic a luat naștere în România. El se numește PLAN (Partidul Liga Acțiunii Naționale) și a fost fondat în ideea de a da o nouă variantă electorală pentru alegerile din 2024 , spune Gen. (R) Silviu Predoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Fostul șef al SIE, Gen. (R) Silviu Predoiu a înființat un nou partid politic cu care va ataca alegerile din 2024 Partidul Liga Acțiunii Naționale – PLAN. Încercăm dăm un plan țării”, spune Predoiu.

Întrebat cum vede România după un an de guvernare PSD-PNL-UDMR, gen. (R) Silviu Predoiu spune: Noi trecem foarte rapid peste elementele concrete și ne place intrăm în poezie. Am văzut un sondaj făcut de institutul de studii din cadrul Academiei Române. Spun Academia Română, pentru că, cel puțin la nivelul aparențelor, și eu vreau cred mult mai mult de atâta îți oferă garanția unei neutralități.

întrebați cum văd România? Haideți o vedem prin prisma acestui sondaj, înțelegem ce se întâmplă. Sondajul ne spune președintele se bucură de 25% încredere, guvernul 18% și Parlamentul 13%. Ăsta este nivelul de performanță al celor aleși ne reprezinte și ne conducă. Esența democrație, nu numai în România, în orice stat o reprezintă un contract social, un contract social între stat și cetățean, în care cetățeanul se angajează plătească taxe și impozite și, în schimbul acestor taxe și impozite, statul să-i asigure bunăstare și securitate prin furnizarea de servicii gratuite, publice, nu neapărat gratuite la publice și la prețuri accesibile în sănătate, educație, infrastructură, ordine publică și așa mai departe”, a spus fostul șef al SIE.

Generalul spune că actuala clasă politică și-a pierdut credibilitatea și din această cauză tot mai mulți români aleg să plece și se stabilesc în străinătate.

„Ce ne spune acest coeficient de încredere? 13% Parlament, 18% Guvernul, 25% președintele? Noi nu mai avem încredere în capacitatea lor de a-și îndeplini obligațiile contractuale. Noi ne îndeplinim în continuare, vedem ne anunță o crească, o crească taxe, impozite și așa mai departe. Ei nu sunt în stare. De asta apare această neîncredere în autorități, România e marcată în cuvântul de bază. Acum este neîncredere. N-ai încredere în ei și de-aia lumea pleacă afară. De aia lumea se bucură când le când pleacă copiii studieze și spun nu, nu cred mai întorc. Plângi cu un loc, te bucuri cu celălalt, pentru spui oricum n-aveai ce faci aici”, a declarat el.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase