VIDEO | Gen. (R) Virgil Bălăceanu, despre războiul din Ucraina: „Rușii au un avantaj din punct de vedere al timpului”

Publicat: 01/02/2023, 22:26
Actualizat: 01/02/2023, 22:34

Gen. (R) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles și fost șef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că sunt două locuri în care ucrainenii rezistă destul de bine atacurilor rusești. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

În acest moment, rușii au un avantaj din punct de vedere al timpului, a spus acesta. „Mă refer la faptul că au reușit să cucerească orașul Soledar și sunt pe cale să încercuiască Bahmutul.”

„Este posibil ca Ucrainenii să se retragă din Bahmut, astfel încât să nu crească numărul de pierderi omenești, iar ce retrag de acolo să însemne o consolidare a apărării. Odată cu retragerea din Bahmut, nu înseamnă că au părăsit toată zona Donbasului.

Sunt două puncte tari ale ucrainenilor, care rezistă destul de bine: Slaviansk și Kramatorsk”, a  mai spus el.

„Rușii au cucerit jumătate din Donețk, iar cealaltă jumătate rămâne un simbol al apărării uncrainene”, a mai spus gen. (R) Virgil Bălăceanu.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase