VIDEO Generalul (r) Virgil Bălăceanu: Rusia a trecut la planul „B” – concentrarea efortului pe zona de sud-est

Publicat: 23/05/2022, 23:27

Vladimir Putin a fost convins să treacă la planul „B” – concentrarea efortului pe zona de sud-est. Zona aceasta fiind o zonă de interes pentru Rusia și din punct de vedere militar ,a spus Generalul (r) Virgil Bălăceanu, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. 

„S-a reușit ca Putin să fie convins că nu are rost să mai insiste pe scopul inițial –  pe planul „A” – și anume direcția nord sau centru și o altă direcție operativă și s-a trecut la planul „B” – concentrarea efortului pe zona de sud-est. Zona aceasta fiind o zonă de interes pentru Rusia și din punct de vedere militar. În definitiv politica Rusiei urmărește sud-estul Ucrainei ținând seama de condițiile favorabile. Existau deja două regiuni secesioniste, iar Crimeea era deja anexată la Federația Rusă”, a declarat Virgil Bălăceanu.

„Rușii nu au reușit să aibă o bună conectivitate teritorială. Ei au reușit să cucerească relativ ușor zona de sud descrisă nord Crimeea. Au cucerit Hersonul, Meritopolul, Berdianskul și în final Mariupolul. Reușesc să cucerească la nord-est de Mariupol, mai mult din teritoriul Luganskului.

Au o problemă cu câștigarea din oblastul din regiunea Donetsk cam numai la jumătate. Scopul lor ar fi să aibă o fâșie uniformă care să cuprindă patru regiuni”, a spus generalul.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.