VIDEO | Ion Cristoiu: „Am înțeles greșit țările lumii. Austria ne-a dat o lecție”

Publicat: 09/12/2022, 11:59

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Scriitorul a declarat că a fost șocantă blocarea aderării României la Schengen. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Cred că noi am înțeles greșit țările lumii. Austria ne-a dat o lecție. Noi am interpretat greșit. Am fost uimiți, nu ne vine să credem ce s-a întâmplat. Austria și-a ales jocul ei. Uitați-va la Polonia și la câtă presiune a fost asupra ei. Noi suntem «șerpii» și a venit boierul. Am văzut unul din satul vecin ca a venit și l-a înfruntat”, a declarat Ion Cristoiu.

Scriitorul a mai spus că se adeverește ce scrie în cartea lui Marin Preda – ”Imposibila întoarcere”. „În ea scrie cam așa: eram în anii 80 și stăteam la coadă. Cel de la aprozar făcea mișto de noi, drept pentru care am făcut gălăgie. Toți care erau la coadă au sărit la mine și au zis «să nu-l superi»”.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase