VIDEO | Ion Cristoiu, despre blocarea aderării României la Schengen: Cred că SUA au jucat cu Austria / Dacă UE ținea cu noi, nu vota cu Croația

Publicat: 09/12/2022, 10:48
Actualizat: 09/12/2022, 11:03

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Scriitorul a declarat, despre faptul că România nu a intrat în Spațiul Schengen, că am fost ”trași pe sfoară de UE. Dacă erau cu noi, nu votau cu Croația.” Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Cred că Statele Unite ale Americii au jucat cu Austria. Nu au interesul ca noi să fim iubiții Uniunii Europene.

Austria este singura țară care s-a opus aderării României la Schengen, după ce inițial a confirmat că susține această aderare”, spune scriitorul.

Ion Cristoiu consideră că decizia Austriei nu are nicio legătură cu Rusia. Am fost trași pe sfoară de UE. Dacă erau cu noi, nu votau cu Croația. Cică Germania a chemat Austria și au avut o discuție separată. Pai nu puteau să aiba această discuție în altă zi?”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase