VIDEO | Ion Cristoiu, despre faptul că ucrainenii au fost implicați în asasinarea Dariei Dughina: „Sunt preocupați să dovedească că sunt buni”

Publicat: 07/10/2022, 07:00

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul și a declarat că ucrainienii sunt într-o preocupare uriașă de a dovedi că sunt buni și merită bani.

Daria Dughina, în vârstă de 29 de ani, a fost asasinată într-o explozie care a vizat maşina sa. Cotidianul american New York Times scrie că SUA cred că ucrainenii au fost în spatele assinării Dariei Dughina.

„Ținta nu a fost fata, ci el. Nu s-a urcat în ultimul minut în mașina ei. Erau mai erau mai multe explicații logice. Ucrainienii sunt specialiștii în asta, nu au mamă, nu au tată. În ’43 au aruncat în aer un mareșal sovietic, pentru că ei au fost colaboratorii nemților. Aveau nevoie de Dughin pentru că erau simbol, nu ea. Au vrut să își arate mușchii, să se vadă că pot face asta”, spune Ion Cristoiu.

Scriitorul a mai declarat că ucrainienii sunt într-o preocupare uriașă de a dovedi că sunt buni și merită bani.

„Eu nu vreau să fiu optimist că se termină războiul. Americanii nu au dezmințit știrea care a apărut în New York Times.  Ei nu au zis nimic la nivel oficial”, a mai declarat Ion Cristoiu.

Puteți urmări emisiunea pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase