VIDEO | Ion Cristoiu: „M-am săturat de clișeele privind patriotismul. Astăzi a fost o hărmălaie”

Publicat: 01/12/2022, 22:21
Actualizat: 01/12/2022, 22:24

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că s-a săturat că oamenii să fie patrioți doar de Ziua Națională a României. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Ion Cristoiu spune că urăște patriotismul de fațadă. „Se pun întrebări precum «De ce iubiți România?». Ar trebui să se facă aceste interviuri de mâine. Mâine la ora 12 noaptea nu va mai fi nimic despre acest subiect. Dacă chiar vrei să faci ceva, nu faci doar pe 1 decembrie. Sunt atâtea clișee care m-au plictisit. Am urât patriotismul de acest fel. Astăzi a fost o hărmălaie. De ce ne trebuia paradă militară? Am fi putut să facem o chestie mai omenească, precum un spectacol.”

Aproximativ 35.000 de oameni, copii, părinți și bunici, au îndurat frigul și au venit la parada de 1 Decembrie din Capitală. Condițiile meteorologice nu au fost tocmai favorabile, dar asta nu i-a ținut pe spectatori în case. Îmbrăcați bine și ușor feriți de câte o umbrelă, oamenii au fluturat drapelul țării și au aplaudat la unison militarii care treceau în pași de defilare.

Pe de altă parte, scriitorul Ion Cristoiu este de părere că ne-am mândrit prea mult că România a găzduit reuniunea NATO. „În fiecare an, reuniunile miniștrilor de externe se țin în două locuri: la Bruxelles și într-o țară membră NATO. Este un festivism incredibil”, a mai precizat acesta.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase