VIDEO | Ion Cristoiu: „Manchester este un oraș fără diacritice”

Publicat: 17/08/2022, 23:45

Publicistul și scriitorul, Ion Cristoiu, într-o intervenție telefonică la emisiunea lui Marius Tucă, transmisă live de Gândul, relatează în stilul său atât de personal ce vede în jurul său și cum e lumea pe care o vizitează în aceste zile.

„Vreau să spun că noi cred că suntem singurii purtători de mască din toată Anglia de Nord. Nicăieri nu se poartă mască aici. Suntem ușor de identificat. Deci, Manchester este, așa cum ți-am zis la telefon, un oraș fără diacritice. Nu am văzut nicăieri în lume să se construiască așa de mult.

Aici nu am simțit seceta, nu am simțit criza. Nu am simțit nici Războiul din Ucraina. Deci, din punctul acesta de vedere, nu se simte absolut deloc. Probabil se dă la televizor, dar ar fi culmea să plec de la televiziunile românești și să mă uit la televiziunile englezești. 

În schimb, aici se construiește foarte îndrăzneț. Eu nu văd cum ar suferi Anglia în urma sancțiunilor. Acum îmi este destul de clar de ce Anglia nu este în Uniunea Europeană. Este prima dată când simt diferența, chiar însemnată, între celelalte țări europene și cei de aici”, a spus Ion Cristoiu.

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!