VIDEO | Ion Cristoiu: Nu avem niciun partid izolaționist / Suveranismul se înțelege cu valorile europene

Publicat: 01/12/2022, 22:52
Actualizat: 01/12/2022, 22:55

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că în România nu există niciun partid politic care să fie izolaționist. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Ion Cristoiu a comentat discursul pe care Klaus Iohannis, președintele României, l-a ținut de Ziua Națională. „Și valorile românești sunt euroatlantice. Președintele a vorbit despre izoaționism, însă la noi nu este așa ceva. Niciun partid politic nu este izolaționist.”

Scriitorul a mai declarat că „suveranismul se înțelege cu valorile euroatlantice. Și valorile americane sunt euroatlantice.”

Klaus Iohannis a susținut o declarație de Ziua Națională a României: ”Celebrăm astăzi momentul istoric în care visul de secole al poporului nostru a devenit realitate. Cu emoție și recunoștință, evocăm amintirea celor care, însuflețiți de patriotism și conduși de viziunea unei națiuni moderne, au înfăptuit Unirea la Chișinău, la Cernăuți, la Iași, la Alba-Iulia și la București. Valorile și idealurile în care au crezut și pentru care s-au jertfit înaintașii noștri în Primul Război Mondial, pe Jiu, la Dragoslavele ori în bătăliile de la Mărășești, Mărăști și Oituz sunt temelia României puternice. Aceste valori și idealuri ne-au dat mereu forța de a merge înainte, chiar și în cele mai dificile vremuri. Însă tocmai astfel de puncte de cotitură ne arată care ne sunt adevăratele repere, clarifică diferența dintre bine și rău și ne determină să ne asumăm principiile în care credem… Avem, așadar, mare nevoie să ne consolidăm încrederea în valorile euroatlantice și să nu ne îndepărtăm de ele. Izolaționismul și teoriile populiste care clamează un fals naționalism arhaic sunt perfide și deopotrivă periculoase, pentru că găsesc teren fertil mai ales în timpuri dominate de crize profunde, așa cum se întâmplă acum.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase