VIDEO | Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal: „Teatrul Național a fost inaugurat în 1901. Marii actori au urcat pe acea scenă”

Publicat: 25/01/2023, 23:25

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că Teatrul Național din Caracal a fost făcut doar din ajutorul oferit de cetățenii orașului. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Teatrul Național a fost inaugurat în 1901. Inaugurarea s-a făcut cu o trupă din Craiova. E clar că nu sunt actori mari care să nu fi călcat pe scena din Caracal. Teatrul a fost făcut doar din contribuții personale ale cetățenilor din Caracal. Primăria, prefectura, Ministerul Culturii nu au contribuit cu nimic la edificarea acestui lăcaș”, a declarat acesta.

Primarul a adăugat că George Enescu a fost de patru ori la Caracal și a concertat. De asemenea, au concertat Maria Tănase, Constantin Tănase și mulți alții.

„Avem un festival care este la a 14-a ediție. Este un festival de prestigiu, în care vin oameni din Slatina, Craiova și Caracal”, a precizat Ion Doldurea.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase