VIDEO Jurnalistul AP care a dat știrea cu rachetele rusești căzute în Polonia a fost dat afară. Cristoiu: „Aveam nevoie de un țap ispășitor”

Publicat: 24/11/2022, 23:06

Jurnalistul Associated Press a fost concediat după ce a dat știrea conform căreia 2 rachete rusești au căzut în Polonia pentru că Occidentul „avea nevoie să găsească repede un țap ispășitor”, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Marius Tucă: Jurnalistul Associated Press a fost dat afară pentru a dat știrea conform căreia cele 2 rachete, care de fapt care de fapt era una, a fost lansată de ruși. De ce credeți a fost dată afară?

Ion Cristoiu:aveam nevoie de un țap ispășitor. Ei l-au intoxicat și l-a dat afară. Șefii lui din adins i-au dat voie. N-are cum. Era știre de al doilea război mondial, să-l dea afară, nu ca să-l dea afară. Știre de-al treilea război Mondial. În după-amiaza asta mi-a schimbat total atitudinea.

Bizareria la 15:40 are loc pe un teritoriu NATO, cade o rachetă și guvernul polonez, și NATO nu știu până la ora 10 noaptea?  Noi nu am făcut tot felul de presupuneri, dar acum, când a izbucnit scandalul cu Patriot. Deci nemții le-au dat rachete polonezilor se apere de ce?. Racheta era ucraineană, iar polonezii, care sunt, de fapt, e o slugă dublă a Americii, ei acuma spun sunt ale Ucrainei. Deci ai înțeles acum totul a fost o piesă de teatru și omul ăla a dat din adins?

Întotdeauna dezmințirea după 10 ore n-are nicio valoare. Deci inițial, au pus de la început la cale această diversiune. „Băi noi știm”, eu cred a și dat-o din adins Zelenski, n-am nicio îndoială, pentru altfel polonezii cereau să-și ceară scuze celor 2 morți.

Și atunci, de ce? Pentru ca poată plaseze în Ucraina rachete Patriot, care sunt rachete, de fapt, destul de agresive față de Rusia. Iar acel om, știrea pe care a dat-o el avea 2 mari probleme politice. Invoca un om din servicii și vâra în „rahat” serviciile americane, inclusiv administrația și în al doilea rând, pentru cea care a a încălzit publicul emoțional din Occident pe ideea „hai mergem activăm Articolul 5” e foarte important, a fost știrea dată de AP.

Acești tipă, Biden și alții se joacă cu focul pentru asemenea jocuri, asemenea jocuri care sunt interesante pe hârtie poate ducă la scăpat de sub control.

Marius Tucă: „Da, escaladeze, înceapă un război mondial”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase