VIDEO | Mirel Palada, sociolog: „România are două partide: PSD și cei care se luptă cu PSD”

Publicat: 23/01/2023, 23:48

Mirel Palada, sociolog, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a declarat că Partidul Social Democrat a fost mereu cu un pas înaintea celorlalte partide. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Întrebat care sunt partidele care au influențat foarte tare țara noastră, Mirel Palada a declarat că „în România avem două partide: PSD și toți ceilalți care se luptă împotriva PSD-ului. Iar asta se întâmplă din 1990 încoace, fie că ne place sau nu. A venit ca un continuator al Partidului Comunist, cu cea mai mare pricepere instituțională, organizațională. Ca pricepere politică, PSD a fost întotdeauna cu un pas înaintea celorlalte partide. Ceilalți au trebuit să facă ceva să se definească împotriva PSD-ului. Din punct de vedere ideologic, PSD este un partid conservator cât se poate de bine definit, dar nu vrea să accepte acest lucru.”

În ceea ce privește PNL, sociologul consideră că acest partid s-a ținut bine în urmă cu câțiva ani, dar acum a căzut.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase