VIDEO Ponta, despre anexarea celor patru teritorii ucrainene de către Rusia: „Putin și-a calculat greșit povestea cu Ucraina și va ieși foarte prost din acest război”

Publicat: 03/10/2022, 23:28

Anexarea celor patru teritorii ucrainene de către Federația Rusă a fost un pas foarte prost făcut de Putin care va ieși foarte „șifonat” din acest război pe care singur l-a declanșat în 24 februarie 2022, spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat cum comentează anexarea celor patru teritorii ale Ucrainei de către Federația Rusă, fostul premier spune: „Eu văd Putin categoric și-a calculat total greșit. În general, cam toți liderii care stau prea mult la putere o iau razna la un moment dat. Și-a calculat greșit povestea cu Ucraina”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier spune că Rusia și-a calculat foarte prost socotelile cu „operațiunea specială” din Ucraina, iar acum după anexarea ilegală a celor patru teritorii, atât Rusia cât și Putin vor ieși foarte prost din tot acest război.

„Din punct de vedere tehnologic, e clar Vestul e tot e superior, că acuma ucrainenii, eroii, sigur, dar dacă n-aveau echipamente, informați, tot de la americani și de la europeni nu aveau nicio șansă. Și cred de fapt, Putin a încălcat o chestie de schimbarea granițelor. Dacă se mulțumea cu Crimeea în 2014, lumea se cam obișnuise. Acum și a calculat prost. El va ieși foarte prost din chestia asta. Rusia va ieși foarte prost din chestia asta”, a spus el.

Rusia a anexat oficial cele patru teritorii ocupate din Ucraina – Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Vladimir Putin: „Ne vom apăra teritoriul cu toată puterea și cu toate mijloacele”

Președintele rus a invitat Ucraina la masa negocierilor pentru oprirea ostilităților, dar a subliniat că cele patru regiuni vor rămâne mereu ale Rusiei

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase