VIDEO | Primarul Ion Doldurea: „În Caracal sunt 146 de case de patrimoniu. Orașul a început să se dezvolte mult mai puternic de la Cuza încoace”

Publicat: 25/01/2023, 22:19

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre momentul în care orașul a început să se dezvolte într-un mod remarcabil. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Conform lui Ion Doldurea, în Caracal sunt 146 de case de patrimoniu.

„Orașul a început să se dezvolte mult mai puternic de la Cuza încoace. Până atunci, ca toate orașele de câmpie din Țara Românească, a mai fost jefuit de turci. Cuza a venit de două ori la Caracal: în 1859 și 1862. În acel moment s-au deschis porțile pentru exportul de cereale. La solicitarea a 37 de negustori din Caracal, Cuza a făcut un port la Dunăre. Acela a fost în Corabia, comuna care ulterior a fost modernizată și de atunci s-a deschis comerțul cu cereale pe Dunăre. În acel moment, Caracal a explodat. Au venit foarte mulți cerealiști din Romanați și și-au făcut case în Caracal”, a declarat acesta.

De asemenea, primarul a adăugat că meșterii italieni au construit în Caracal peste 100 de cădiri.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase