VIDEO | Primarul Ion Doldurea: „Mihai Viteazul a ridicat Caracalul la rangul de târg și a făcut curți domnești”

Publicat: 25/01/2023, 23:41

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a povestit despre faptul că Mihai Viteazul și-a făcut reşedinţă la Caracal, în judeţul Romanaţi, şi acolo a ridicat Curtea Domnească. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Mihai Viteazul avea, când s-a urcat pe tron, 23 de sate în Romanați. În 1601 avea 40. La Caracal, fiind locul cel mai important din zonă, l-a ridicat la rangul de târg și a făcut curți domnești. Sunt șase documente scrise către împăratul Austriei și fratele acestuia, în care se spune «date la curțile mele domnești de la Caracal». El pornit o incursiune către turci din Caracal și a avut și câteva bătălii în această zonă. Este foarte legat de oraș”, a declarat acesta.

Conform primarului Ion Doldurea, Caracal este locul în care mai mulţi domnitori şi-au avut reşedinţa.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase