VIDEO România, țara cheltuielilor nesăbuite? Publicistul Ion Cristoiu: „Problema fundamentală în România este statul gras. Noi ne împrumutăm atât de mult, pentru că povara bugetară este uriașă”

Publicat: 13/05/2022, 09:57
Actualizat: 13/05/2022, 09:59

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a făcut o analiză a celor două mari probleme fundamentale cu care se confruntă România pe zona economică. Invitatul lui Marius Tucă punctează faptul că România trebuie să înceteze cu cheltuielile nesăbuite, explicând că povara cheltuielilor bugetare de orice fel este una extrem de mare și care ne costă mult prea scump. 

„Avem două mari, mari probleme. Împrumutul cu cea mai mare dobândă din Europa și în fiecare zi ne îndatorăm, ne îndatorăm și apoi este inflația care crește pe zi ce crește. După părerea mea, Iohannis mai bine tăcea pentru că toate răspunsurile lui sunt ale unui om fericit.

 „Problema fundamentală în România este statul gras. Noi ne împrumutăm atât de mult pentru că povara bugetară este uriașă. Primul lucru pe care ar fi trebuit să-l facă această coaliție este să reducă, să restructureze… Dar nu așa: hai să dăm afară 1000! Nu! Să zică așa: luăm ministerul cutare, de ce avem zece secretari de stat? Hai să reducem și să facem cinci dacă se poate…

În proza lui Caragiale din vremea aia nu vei întâlni angajat la privat. Personajele lui Caragiale sunt… funcționari. România trebuie să pună capăt cheltuielilor nesăbuite bugetare. Ne ducem de râpă… Cheltuielile bugetare nu sunt numai cu funcționarii.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.