VIDEO | Scriitoarea Aurora Cornu: „Marin Preda avea un stil umoristic să atace femei frumoase”

Publicat: 05/08/2022, 22:00

Scriitoarea Aurora Cornu – prima soție a scriitorul și femeia alături de care a trăit o poveste de dragoste înflăcărată – a vorbit, într-o ediție de colecție a emisiunii Marius Tucă Show, despre viața alături de “marele singuratic”, Marin Preda.

„Eram redactoare la Viața Românească după ce făcusem Institutul de Literatură, pe vremea aceea școală de literatură, și Marin Preda era un scriitor care era oarecum criticat ca naturalist și avea o viață destul de ascunsă în perioada aceea. Prin 1953, cred, ne-am întâlnit la cantina de la strada Romană și ne-am și certat. Cred m-a agresat. Avea el un stil foarte umoristic atace femei frumoase.

După acea întâlnire ne-am vorbit de rău și ne-am ignorat. Toată lumea ne-a transmis orice vorbă de spirit. Începea foarte prost prietenia posibilă, pentru că a venit să mă dea afară dintr-o cameră mai arătoasă, însă cum totuși era un tip foarte bine, a propus să mă lase în camera respectivă.

De atunci am am avut un ochi asupra altuia. Cum eram foarte sensibilă la omagii, a ieșit foarte bine între noi. Eu mă învârteam într-o vârstă extrem de fragedă”, a spus Aurora Cornu.

M. Tucă: „Trebuie să spun Aurora a înșirat în viața asta mai mulți ani de naștere, astfel încât niciodată nu s-a știut câți ani are Aurora Cornu.”

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!