VIDEO | Silviu Predoiu: „Europa se confrunta cu o criză de leadership”

Publicat: 06/10/2022, 06:50

Generalul (r) SIE Silviu Predoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul și a vorbit despre mai multe subiecte, printre care și situația actuală din Uniunea Europeană.

„Din punctul meu de vedere, Europa se confrunta cu o criză de leadership. Degeaba încercăm noi spunem nicăieri nu e ca la noi. Respectând proporțiile, și la ei este la fel, e o perioadă de criză de leadership, fiind o perioadă foarte dificilă, în care e nevoie de creativitate, de curaj, de asumare, de capacitate de predicție”, a declarat Silviu Predoiu.

Aceste este de părere că noi avem preponderent funcționari în poziții, oameni care în cel mai bun caz caută în instrucțiuni ce trebuie făcut.

„Ca urmare, Europa este într-un punct în care își caută o nouă identitate. Mie îmi este clar noi am intrat într-un UE atunci când am intrat în UE, care era într-un fel, iar UE de astăzi este în alt fel, Europa este în altfel. Și am avut și acești catalizatori cu pandemia, cu Ucraina, care n-au făcut decât exact funcția de catalizator, care au arătat slăbiciunea și vulnerabilitatea”, a mai spus el.

De asemenea, Silviu Predoiu a precizat că uimit de o întâmplare care s-a peterecut zilele trecute. „Germania, într-o vocea autorizată, a spus e nemulțumită de faptul unii dintre parteneri și prieteni, cu trimitere direct la SUA, se joacă cu prețurile la gaz, astfel încât obțină profituri cât mai mari. Nu știu dacă ne închipuiam o ajungem auzim public astfel de astfel de lucruri. Nu ar fi adevărate sau nu n-ar fi adevărate. În mod evident sunt, dar e clar se întâmplă și e o căutare de identitate”, a încheiat Generalul (r) SIE Silviu Predoiu.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase