VIDEO | Silviu Predoiu: Partidul vreau să fie pentru ceilalți, nu pentru mine. Să fim un partid al bunului simț, al meritocrației

Publicat: 05/10/2022, 23:03

Generalul (r) SIE Silviu Predoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Fostul şef adjunct al SIE a declarat că s-a depus cererea de înregistrare pentru partidul Liga Acțiunii Naționale și va fi un partid pentru ceilalți, nu pentru el.

„Nu am făcut un partid pentru mine. Dacă îl făceam pentru mine, îl făceam a doua zi după ce am luat decizia. L-am făcut împreună cu niște oameni pe care nu i-am căutat pentru partid, ci am căutat oameni. Partidul a venit ulterior. Îmi doresc ceva pentru ceilalți, nu pentru mine. Să fim un partid al bunului simț, al meritocrației, a declarat Silviu Predoiu.

Acesta a precizat că partidul se va numi Liga Acțiunii Naționale. „Ligă pentru că, așa cum spune dicționarul explicativ al limbii române, ligă=asociere de persoane, unite de convingeri comune, de obiective comune.

Documentele pentru noul partid politic au fost depuse acum doua săptămâni, iar fostul şef adjunct al SIE speră ca acesta să fie înscris cât mai curând, a mai spus el.

„Am avut extreme, am avut o obediență excesivă”

„Am avut excese. Nu știu de ce nu reușim să regăsim decența și în politică. Inițial, ce m-a motivat să plec cu un ONG, a o fost participarea la alegerile din 2020, când viitorul țării a fost decis de 30% din cetățenii cu drept la vot. Sunt convins că cetățenii care n-au votat sunt oameni buni.

Nu este suficient. Un om bun nu este neapărat și un cetățean bun. Noi am plecat cu ambiția de a reaminti oamenilor cât de important este să îți cunoști drepturile și libertățile cetățenești”, a declarat Silviu Predoiu.

Puteți urmări emisiunea pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase