VIDEO Codin Maticiuc, despre modificarea legii referitoare la rambursarea TVA pentru fundații: „Vreau să las această lege și încă trei legi similare care să schimbe ceva pentru următoarele ONG-uri”

Publicat: 18/05/2022, 01:34
Actualizat: 18/05/2022, 01:44

Codin Maticiuc, actor și regizor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a declarat că este profund impresionat de toți oamenii care donează și se implică în proiectul său, „Spitale publice din bani privați”. Invitatul lui Marius Tucă speră, de asemenea, ca modificarea legii referitoare la rambursarea TVA pentru fundații să poată fi realizată cât mai curând.

„Mă atinge extraordinar de mult participarea oamenilor care poate au mult mai puțin decât mine. Mă atinge participarea voluntarilor mei de la Fundație. Eu mă uit și mă întreb – voi vă donați două ore pe zi, dar nu aveți tot ce vă doriți.

Copiii mei merg la ce școală vor, iar eu știu că îmi donez foarte mult din timpul meu, dar știu că totul este bine, și nu doar că totul este bine, știu că totul este aproape de perfecțiune acasă. Dar sunt oameni care își donează timpul, oameni care își donează bani și nu au. Pentru ei lupt.”, a precizat Codin Maticiuc.

Codin Maticiuc este de părere că modificarea legii referitoare la rambursarea TVA pentru achizițiile făcute în urma renovării spitalelor le va facilita activitatea viitoarelor companii și ONG-uri care strâng bani.

„Cred că acel legacy pe care eu îl voi lăsa nu vor fi cele 20, 30, 40, sper eu, de secții pe care le voi renova. Poate într-o zi o să fac la fel ca doamnele de la Dăruiește viața și voi construi ceva de la zero, pentru că într-o Românie de 600 de spitale care nu stau bine, e o picătură. Eu vreau să las această lege și încă trei legi similare care să schimbe ceva pentru următorii. Le va fi mai ușor celor care vin după noi”, a precizat Codin Maticiuc.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.