VIDEO | Cori Grămescu, la podcast-ul Altceva, despre cât și cum să ne antrenăm la sală ori acasă: „Un singur lucru contează…”

Publicat: 27/05/2023, 21:00

Cori Grămescu a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA de sâmbătă, 27 mai. Cunoscutul coach de lifestyle și nutriție a oferit sfaturi prețioase despre cum putem să facem antrenamente cardio în mod corect. Urmărește podcastul integral cu Cori Grămescu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

„Pentru această tipologie, recomandarea pentru sănătate este de 150 de minute de activitate fizică viguroasă pe săptămână. Tipuri diferite de mișcare. Cresc pulsul. Valoarea noastră de repaus e 50-70. Dacă ajungem la 110-130, în funcție de vârstă, suntem într-o zonă de efort confortabil.

La ce ne uităm? Mers alert, vâslit, cardio, clase de aerobic.

Asta e partea de componentă cardiovasculară, pentru sănătatea inimii și metabolismul glucidic. Avem nevoie de mușchi, lucrăm pe grupe, corect, aplicat, exerciții scurte și intense.

A treia componentă ține de mobilitate, ne uită sfântul cu fundul pe scaun la birou. Nu știu cine lucrează 8 ore pe zi… Automat digestia se strică și ea.

Avem nevoie ca o dată pe săptămână să întindem pielea pe măgar. Să facem pilates, orice ne ajută să eliberăm articulațiile de presiuni.

În funcție de timp, de exemplu clientele mele rezistă foarte bine la sesiuni de 30 de minute de sport pe zi. 30 de minute de sport sunt ceva ce poți considera o constantă în viața ta.

Este mai bine să facem sport în prima parte a zilei, când avem mai multă energie, dar în realitate contează să-l facem constant. Nu la 12 noaptea, dar în principiu să facem sport constant.

Dacă avem luxul intervalului, e mai bine să facem dimineața. Un singur lucru contează: E foarte important să prioritizăm forma corectă de execuție”, a declarat Cori Grămescu.

Cori Grămescu: „Dacă vrei picioare frumoase, nu trebuie să te unduiești toată!”

„Trebuie să învățăm mișcările corect de la instructori care știu ce vorbesc, să lăsăm deoparte fitnessul de Instagram, fitnessul bun este plictisitor, boring, este ceva ce nu arată sexy.

Dacă vrei picioare frumoase, nu trebuie să te unduiești toată la sala de sport. Trebuie să lucrăm corect. Să lucrăm corpul corect.

Recomandări pentru cei care vor să înceapă să facă sport

Dacă lucrează în cadru organizat, puțini oameni au instructor privat, cei mai mulți oameni merg la sală. Să aleagă programe de începători, tu trebuie să atingi niște obiective de biomecanică, să corelezi mișcarea cu respirația, cum țin spatele, cum îmi încordez abdomenul.

Aș obliga sălile de fitness să aibă programe pentru începători. La fosta mea sală am implementat regula ca toate clientele noi să treacă prin programul de începători.

Le explicam că e mai bine așa, e mai sănătos pentru tine, du-te la clasele de începători. E foarte important. Dacă nu avem sală, există foarte multe aplicații pe internet, de la companiile mari producătoare de echipamente, multe programe pentru începători.

Să introducă obligatoriu zile de odihnă și perioade de antrenament pentru cardio”, a spus Cori Grămescu.

Cori Grămescu: „În America merg pe jos, nu am mașină”

„Eu am predat toată viața mea pilates. Puteam să fac 7-8 ore de pilates. Mă puneai să alerg, vai de capul meu. Sunt unii oameni care arată bine când fac sport. Eu nu sunt unul dintre ei. Zici efectiv că sunt scăpată din flăcările Iadului. Dar… de fiecare dată când fac cardio, mă simt mult mai bine.

Ceva ce fac foarte des în America, eu nu am mașină acolo, merg foarte mult pe jos.

Dacă mergi alert 30 de minute pe zi…Un pas în care nu poți să vorbești la telefon. Trebuie să nu pot susține o conversație fără să gâfâi. E una din cele mai bune activități prin care ne putem autoevalua”, a încheiat coach-ul de lifestyle și nutriție, în cadrul podcast-ului Altceva.

Cori Grămescu a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, difuzat sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 19:00.

Unul dintre cei mai cunoscuți coach de lifestyle și nutriție, Cori Grămescu s-a stabilit de doi ani în America. În ultima perioadă, ea a creat noi planuri nutriționale, inclusiv cu profesori de la Harvard, lucrează constant la dezvoltarea unor strategii sănătoase și eficiente de slăbire în care se regăsesc atât suportul pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate, cât și suportul emoțional necesar pentru vindecarea relației cu propria persoană și propriul corp.

În acest sens, a construit un site dedicat comunității – Yummdiet.com – la care au acces toți cei care doresc să își schimbe stilul de viață. Atunci când a creat platforma de diete personalizate yummdiet a vrut să existe o soluție reală, bazată pe știință, pentru slăbire sănătoasă.

De altfel, Cori Grămescu lansează la Editura Boolzone cartea “Vindecarea relației cu mâncarea și cu propriul corp”. Aceasta este prima carte din România care se lansează împreună cu un cerc de suport. Toți cei care achiziționează cartea, primesc acces în comunitatea de suport, acolo unde Cori Grămescu va fi alaturi de toți cititorii cărții pentru a-i ajuta în procesul de schimbare.

“Am pus în această comunitate de suport experiența mea de 17 ani cu grupuri de femei care doresc să facă o schimbare în bine în viața lor” a declarat Cori Grămescu.

Urmărește podcastul integral cu Cori Grămescu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Schimbare majoră pentru pensionarii din România. Ce pregătesc guvernanții în privința vârstei de pensionare
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
FOTO Elon Musk îl ironizează pe Volodimir Zelenski printr-un meme. Kievul reacționează: „Era băgat în...
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Cât vom plăti impozit pe un apartament de 2 camere în 2024. Este cea mai...
Medicamente ce te transformă în PIETON dacă ești prins la volan
Mărire de până la 30%! Care sunt cele trei scenarii pentru creșterea pensiilor de la...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Bănuind că în casa ei se petrec lucruri bizare, Victoria a instalat o cameră de...
Au crezut că AU SALVAT un câine neajutorat de pe stradă, dar au aflat la...
Gheorghe Dincă, ELIBERAT! Răsturnare de situație în cazul Caracal
Gabriela Cristea, jignită crunt: „Și ce vrei mamaie, să facă el tot”
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Bulă la service: Am venit pentru o verificare la roată. Nevastă-mea spune că...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse