#EUPrimar | Robert Negoiță vrea un nou mandat și va candida independent. Ce spune despre Primăria Generală, dacă Gabriela Firea merge spre Cotroceni

Redactor:
Alina Mihai
Robert Negoiță a declarat marți, în premieră, într-un interviu acordat Mediafax.ro și Gândul.info, că va candida pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3, indiferent de susținerea PSD, și că optează pentru o candidatură independentă.

El a reacționat astfel față de posibilitatea de a încheia definitiv activarea politică, dar și cea din administrație, sub culorile PSD, după ce a primit o suspendare de 6 luni din partidul condus de Viorica Dăncilă.

„Munca de primar nu este o activitate politică, nu, un primar este un bun gospodar, mai ales când discutăm de orașe, aici discutăm de manageri, deci este un manager public. Este adevărat că pentru a accede ai nevoie să fii votat, ceea ce înseamnă deja electorat și ne duce către zona de politică, dar poate exista și o candidatură independentă pe care evident că mi-o iau în calcul cât se poate de serios și asta nu mai înseamnă deloc apartenență politică a unei culori”, a spus Negoiță, întrebat dacă va candida pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3 fără sprijinul politic al PSD.

El a admis că are nevoie de susținere politică în Consiliul Local, pentru că-i va fi greu să-și pună în practică proiectele edilitare, în lipsa unei majorități favorabile.

„Este adevărat că în conjunctura actuală orice primar pentru a face chestiuni semnificative are nevoie de sprijinul Consiliului Local, fără Consiliu nu poți să faci lucruri mari, lucruri semnificative, poți să întreții la un anumit nivel decent tot ce înseamnă funcționare”, a spus primarul Sectorului 3.

Chestionat în legătură cu posibilitatea de a candida la Primăria Generală, în cazul în care Gabriela Firea optează pentru o candidatură la Președinție, primarul Sectorului 3 a exclus această variantă.

„Da, chiar dacă doamna Firea candidează, și Doamne ajută, mă rog să câștige alegerile prezidențiale, eu tot nu voi candida la Primăria Generală pentru că nu mă interesează și sunt mult prea focusat pe ce se întâmplă în sectorul 3, sunt mult prea atașat activității din sectorul 3 și proiectelor pe care din nefericire nu o să reușesc să le termin în acest mandat pentru că am spus-o și public chiar am luat în calcul să nu mai candidez deloc”, a declarat edilul.

Negoiță a fost suspendat din PSD la începutul lunii iulie, pentru o perioadă de șase luni, în baza unei decizii adoptate de Comitetul Executiv (CEx) al PSD. Decizia a fost luată ca urmare a „atacurilor repetate” pe care Negoiță le-ar fi avut la adresa liderilor PSD.

Mediafax.ro și Gandul.info vor prezenta joi interviul integral pe care l-a acordat primarul Sectorului 3 în cadrul campaniei #EUPrimar.

 

Inchide