• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Localitatea unde prezența la vot a fost de 179%, până la prânz

Localitatea unde prezența la vot a fost de 179%, până la prânz
Locuitorii unei localități din Timiș sunt românii care s-au grăbit cel mai tare să-și voteze primarul și consilierii și au devenit campioni absoluți în ceea ce privește prezența la urne. La ora 13:27 la Căminul Cultural din Crivobara procentul celor care puseseră deja ștampila pe candidatul favorit era de 179%. Cum este posibil acest lucru?

La singura secție de votare din Crivobara, Timiș, organizată la Căminul Cultural, sunt înscriși pe listă 67 de persoane. Cei mai mulți, însă, sunt cei care au vize de flotant și au fost nevoiți să voteze pe listele suplimentare.

Potrivit site-ului www.prezenta.2016bec.ro, în Crivobara s-a înregistrat un procent record de votanți, de 179%. Explicația este aceea că în localitatea din Timiș cei mai mulți alegători votează pe listele suplimentare. Aceasta nu este o situație neobișnuită pentru Crivobara și nici pentru comuna Secaș, din care face parte, aici fiind deja cunoscut faptul că un cuvânt greu de spus când vine vorba de alegeri îl au flotanții. 

Conform recensământului efectuat în 2011, populația totală a comunei Secaș se ridică la 299 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 306 locuitori.

Inchide