EXCLUSIV VIDEO | Care sunt șansele ca România să se unească cu Moldova? George Simion: „Totul depinde de București”

Publicat: 01/04/2023, 12:50
Actualizat: 01/04/2023, 14:40

George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a acordat un interviu EXCLUSIV pentru GÂNDUL, în care a arătat că țările NATO si UE și-au dat acceptul ca Moldova să se unească cu România, dar „cu actualii guvernanți nu există nicio șansă”.

„Eu sper să existe cât mai mulți vectori care să vrea această unitate națională și să redobândim teritorialitatea României în spațiul românesc”, a punctat George Simion, în emisiunea moderată de Adrian Artene. 

Liderul AUR este de acord că o unirea a României cu Republica Moldova ar însemna că apărarea Graniței de Est ar fi mult mai puternică pentru NATO, motiv pentru care Alianța Atlantică ar reacționa pozitiv la „reunificare”.

Nu mai trebuie să finanțăm separatism antiromânesc, separatism moldovenist de stat, la Chișinău, și să oferim bunăstare, să oferim securitate cetățenilor români, care trăiesc peste Prut. Iar Prutul trebuie să redevină râu intern al națiunii române și cele două state românești să-și unească teritoriile”, a precizat George Simion.

„Cu actualii guvernanți nu există nicio șansă”

Liderul AUR afirmă că nu poate avansa un termen la care România s-ar putea uni cu Republica Moldova, mai ales că din cauza guvernanților actuali „nu există nicio șansă”.

„Sunt dezamăgit de calitatea oamenilor care ne conduc. Am văzut cum au fost cele două mandate ale lui Klaus Iohannis. Va veni doamna Maia Sandu la București să se întâlnească cu domnul Olaf Scholz, când Olaf Scholz vine și el la București. Sper într-o viitoare guvernare AUR, să gândim național, să ni se scoată ceața asta de pe ochi, că parcă nu vedem care este perspectiva noastră națională sau nu am fost lăsați să vedem.

România trebuie să își permită să regândească o țară, de la Nistru până la Tisa. Eu sunt un unionist incurabil și cred că asta este și singura șansă pe termen mediu și lung, dar cu actualii conducători, cu acești guvernanți care nu se înțeleg la pragul de abuz în serviciu și li se servește prin e-mail un text de lege, nu am nicio speranță”, a mai spus președintele AUR.

De cine depinde unirea Republicii Moldova cu România

„(Unirea e – n.red.) în brațele Bucureștiului. În momentul în care Bucureștiul va gândi suveran și independent și nu va fi condus în continuare de la Ambasade și nu va aștepta OK-uri de la Ambasadă. Vedeți, nu există o singură Americă, există America republicanilor, există America democraților, există America care intermediază vânzarea de cereale din Ucraina, există America în care fiul președintelui Biden s-a implicat în afacerile interne ale Ucrainei și în afaceri de miliarde de euro.

Noi trebuie să vedem o viziune pe termen lung pentru România, pentru că actualii conducători gândesc într-o dimensiune mică. Pentru că sunt oameni mici, nu îndrăznesc să vadă mai mult. Generația pașoptistă a îndrăznit să vadă mai mult, generația Marii Uniri a îndrăznit să vadă mai mult”, a conchis Simion, la GÂNDUL EXCLUSIV.

Urmăriți interviul integral:


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | George Simion, pus în fața acuzațiilor de spionaj pro-Rusia. „Jur pe Biblie că mă interesează doar de România”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Enervantul Stelian Nistor de la Chefi la cuțite, în comă! Concurentul din echipa lui Florin...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
O femeie a comandat o cafea în centrul Vienei fără să se uite în meniu....
Dana Săvuică: Menopauza nu înseamnă că nu mai suntem femei. Interviu exclusiv
Şi-a comandat haine de peste 600 de lei, dar când a deschis coletul şi a...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
TOP-ul mașinilor pe care ar fi bine să le eviți
Calendar ortodox 31 mai 2023. Ce sărbătoare este miercuri?
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Oamenii din Kiev au dat buzna la metrou, după ce primarul le-a cerut să se...
S-a dat legea aşteptată de aceşti români, de la 1 iunie 2023. Cresc salariile şi...
O tehnologie IEFTINĂ tocmai a stabilit UN RECORD de eficiență
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ȘOC TOTAL în România: Patriarhul DANIEL...
Divorț William - Kate?!? Scandalul cu Harry și Meghan a adus tensiuni și conflicte în...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Program magazine, mall-uri și bănci de 1 iunie 2023. Ce unități sunt deschise de Ziua...