VIDEO | Bucureștiul a avut parte de 2-3 bombardamente în război

Publicat: 24/01/2023, 23:20

Alexandru Armă, istoric militar, specialist în istoria aviației, a fost invitatul lui Ion Cristoiu într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că aviația strategică a subminat economiile țărilor inamice. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”

„În 1941, ei aveau bazele mult mai aproape, inclusiv din Crimeea, de acolo au atacat. Au existat tentative, pentru că ceea ce s-au numit bombardamente sovietice, Bucureștiul mi se pare că a avut 2-3 bombardamente.

Au mai fost câteva deasupra Ploieștiului și niște incursiuni răzlețe deasupra teritoriu României, pentru că aviația sovietică nu a dezvoltat aviație strategică cum au dezvoltat americanii și britanicii.

Rușii, ca și nemții, nu au dezvoltat bombardierele cu rază lungă și aviație strategică. Aviația strategică a subminat economiile țărilor inamice. Deci, Germania practic a fost îngenunchiată de aviația strategică americană și britanică.

Ploieștiul a fost bombardat, Bucureștiul și alte orașe, Giurgiu, Craiova, Brașovul, care avea o importanță strategică, au fost lovite de aviația americană”, a spus Alexandru Armă.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase