VIDEO | Cezar Florea, bibliofil: „Noi nu primim orice carte, primim doar cărțile cu adevărat rare”

Publicat: 30/11/2022, 06:30

Cezar Florea, bibliofil, a fost invitatul emisiunii Față în față cu Ion Cristoiu. Acesta spune că organizează aproximativ 10 licitații pe an. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”

„La noi vin cei care vor să liciteze. În primul rând, noi nu primim orice carte, noi primim doar cărțile cu adevărat rare. Suntem foarte exigenți din acest punct de vedere.

Noi avem 8-10 licitații pe an și 200 de loturi pe fiecare licitație. Făcând doar 10 licitații trebuie să fim extrem de selectivi. Normal urmărim principalele biblioteci din România, principalii colecționari, îi cultivăm și încercăm intrăm într-o relație foarte bună cu ei.

În această societate română de bibliofilie ne știm între noi, știm care sunt moștenitorii, care sunt colecționarii. În februarie facem patru ani de când avem casa de licitații. Cred că am făcut peste 40 de licitații.

Am început cu cărți, acte, fotografii, manuscrise, hărți, tot ce înseamnă hârtie. Specialitatea noastră este hârtia. În timp, am început intrăm și în zona asta colecționabilă de obiecte istorice. 

Nu primim tablouri, nu suntem vânzători de tablouri, dar de exemplu, la ultima licitație, am avut tabloul Reginei Maria și a fost o licitație de regalitate. În momentul de față, consider că nu avem concurenți în țară”, a spus Cezar Florea.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase