VIDEO | Cezar Florea, bibliofil: „Sunt colecționar de bibliografie românească modernă. Dețin peste 12.000 de volume”

Publicat: 29/11/2022, 23:00

Cezar Florea, bibliofil, a fost invitatul emisiunii Față în față cu Ion Cristoiu. Acesta spune că există două tipuri de iubitori de cărți. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”

„Există două tipuri de iubitori de cărți. Sunt devoratorii de conținut și cei care colecționează cartea după anumite criterii, cum ar fi raritatea, calitatea, lucrătura, legătura. Sunt legături de artă, sunt legături care valorează mult mai mult decât cartea în sine.

În clipa aceasta, bibliofilii sunt totuna cu colecționarii. În Societatea Română de Bibliofilie sunt 18 oameni. Mulți nu au vrut să se înscrie ca să nu devină persoane publice, vor să rămână în anonimat.

Există colecționari care nu vor să iasă în evidență. Eu sunt colecționar, în mod special, pe zona de bibliografie românească modernă. Eu personal sunt colecționar la a doua generație.

Eu am preluat o bibliotecă de peste 8 mii de volume de la tatăl meu. În clipa aceasta, cred că dețin peste 12 mii de volume”, a spus Cezar Florea.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase