VIDEO | Petre Crăciun: „Am un stilou Flaro 3, care este de patrimoniu. Este cel mai vechi stilou făcut în România”

Publicat: 07/12/2022, 15:42

Petre Crăciun, scriitor de literatură pentru copii, a fost invitatul emisiunii Față în față cu Ion Cristoiu. Acesta a povestit că a umblat prin târguri și fel și fel de locuri și a găsit stilouri românești. Astfel, scriitorul spune că deține cel mai vechi stilou din România. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”.

„Am o colecție de stilouri pentru că scriu. Începusem să cumpăr stilouri bune pentru a scrie cu ele. La un moment dat, mergând prin târguri și tot felul de locuri, am început să găsesc stilouri românești. Am găsit un Flaro 61, care era cel mai produs model de stilou și se găseau peste tot. L-am luat, l-am încărcat și am văzut ca scria foarte bine. Apoi am mai găsit un stilou, un Flaro 46, și am dat de câteva stilouri care erau și inscripționate.

Am găsit și un Flaro 3, care este de patrimoniu. Este cel mai vechi stilou făcut în România”, a declarat scriitorul.

Acesta a adăugat că unele persoane nu vor să își arate colecțiile, că nu vor să afle nimeni de ele. Există o parte vizibilă a colecțiilor, ca și a mea, căci eu mi-am expus-o (am scris publicații, o carte etc), iar alții le țin ascunse. Sunt unii care țin pentru ei și le ascund, nu vor să știe nimeni. Nu am pasiunea de colecționar. Eu am îmbinat partea de colecție cu cea de istorie. Am vrut să scot un catalog, care este aproape complet. Lipsesc trei piese.”

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase