VIDEO | Petre Crăciun, scriitor de literatură pentru copii: „Copiii sunt în pericolul de a nu mai scrie cu stiloul. Stiloul permite o scriere mai cursivă, mai frumoasă”

Publicat: 07/12/2022, 06:40

Petre Crăciun, scriitor de literatură pentru copii, a fost invitatul emisiunii Față în față cu Ion Cristoiu. Acesta spune că în școli, copiii folosesc direct pixul pentru a scrie. Stiloul permite o scriere mai cursivă și mai frumoasă. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”

Copiii, la ora actuală, sunt în pericolul de a nu mai scrie cu stiloul. La școală, copiii folosesc direct pixul. Caligrafia s-a eliminat din programa școlară. Eu aș reintroduce caligrafia de mâine.

Scrisul de mână ordonează mintea și creierul. Eu îndemn copiii să scrie de mână și mai ales cu stiloul. Stiloul permite o scriere mai cursivă, mai frumoasă, îngrijită. Fac o pledoarie pentru scrisul de mână cu stiloul.

Scriitorul trebuie să aibă un anumit respect pentru unealta lui. Eu sunt dezamăgit când văd că se scriu opere importante cu pixul”, a spus Petre Crăciun.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase