VIDEO | Petre Crăciun, scriitor de literatură pentru copii: „Stilourile trebuie să aibă vârful realizat dintr-un material dur. Penițele din aur sunt mai durabile”

Publicat: 07/12/2022, 07:10

Petre Crăciun, scriitor de literatură pentru copii, a fost invitatul emisiunii Față în față cu Ion Cristoiu. Acesta spune că penițele din aur sunt mult mai durabile, deși stilourile pot avea penițe din materiale diferite. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”

„Un stilou este compus dintr-un corp care are o peniță. Penițele pot fi și din aur. Penițele din aur sunt mai durabile. În general, penița unui stilou trebuie să aibă vârful dintr-un material dur.

De fapt, trebuie să aibă o bilă care se aplică printr-un proces destul de complicat. Stilourile pot avea penițe din materiale diferite. Există stilouri cu penițe flexibile. Acestea sunt speciale pentru scrierea caligrafică.

Penițele sunt detașabile, se pot scoate foarte ușor. Penița se scoate în același timp cu cărbunele. Cerneala se scurge prin niște orificii ale stiloului, ca niște tije.

Un stilou cu piston este mai scump, deoarece conține mai multe piese în interior”, a spus Petre Crăciun.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase