VIDEO | Și în muzică există cantonament

Publicat: 28/12/2022, 06:40

Alin Stoica, tenor la Opera Română, a fost invitatul lui Ion Cristoiu într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că are doctori de voce și oameni care îl ajută și îi dau sfaturi. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”

„Absolut tot ce fac îmi poate influența vocea și actul de a cânta în următoarea zi sau în ziua respectivă. Și în muzică există cantonament, ca la fotbal. Dacă ai consumat puțin alcool sau ai mâncat picant, imediat se simte în voce.

Fumatul afectează vocea, de guturai nu mai spun. De multe ori am cântat și cu guturai. În ziua de azi, concertele nu pot fi așa de ușor anulate. Nu am staff, nu sunt o vedetă ca să am staff. În schimb, am oameni care mă ajută și îmi dau sfaturi.

Am doctori de voce. Nu am anulat concerte prea des, le anulam doar atunci când eram bolnavi. Doi ani din viața mea artistică i-am pierdut în pandemie. Cei doi ani contează mult.

Mulți factori pot influența un spectacol. Somnul este hrana vocii. În general, dacă dormi bine și somnul este de calitate, atunci și tu fizic ești bine. Ne folosim toți mușchii din corp când cântăm. Cântăm cu întregul corp ca să răsune în toată sala”, a spus Alin Stoica.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase