• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

AUDI, investiție de 14 miliarde de euro în E-MOBILITATE și automobile AUTONOME

AUDI, investiție de 14 miliarde de euro în E-MOBILITATE și automobile AUTONOME
Audi, marca premium a producătorului auto Volkswagen a anunțat marți că va investi 14 miliarde de euro până în 2023 în mobilitate electrică, digitalizare și conducere autonomă, informează Reuters.

Cheltuielile totale estimate ale companiei pentru următorii cinci ani se ridică la 40 de miliarde de euro, a precizat compania într-o declarație. De asemenea, intenționează să ia măsuri de restructurare care vor genera câștiguri de 1 miliard de dolari.

„Această planificare are o semnificație clară, că avem o abordare sistematică asupra mobilității electrice și vom fi mult mai concentrați în viitor”, a declarat Bram Schot, președintele interimar al boardului Audi. „Ne prioritizăm resursele pentru produse și servicii orientate spre viitor, care sunt foarte atractive și relevante pentru piață”.

În luna octombrie, Audi a fost amendat cu 800 milioane euro pentru încălcarea normelor de poluare la motoarele diesel. Audi, marcă a companiei Volkswagen, a anunțat că a fost amendată cu 800 de milioane de euro, pentru încălcarea normelor de poluare ale motoarelor diesel cu șase și opt cilindri, informează Reuters.
 

 

 
Audi, marcă a companiei Volkswagen, a anunțat că a fost amendată cu 800 de milioane de euro, pentru încălcarea normelor de poluare ale motoarelor diesel cu șase și opt cilindri, informează Reuters.
 
„Din această cauză Audi Group își va reduce în mod semnificativ indicatorii de performanță estimați pentru anul 2018″, a informat compania. Și Volkswagen a anunțat că îi vor fi afectate câștigurile.
 
Audi a acceptat amenda și nu va face apel împotriva deciziei, a precizat compania, care, procedând astfel își recunoaște responsabilitățile pentru abaterile determinate.
 

 

 
Luna aceasta Volkswagen a renunțat la contractul încheiat cu CEO-ul Audi Rupert Stadler, investigat pentru implicare în scandalul emisiilor, conducerea companiei fiind preluată pentru moment de șeful vânzărilor Bram Schot.
 
Volkswagen a primit o amendă similară în iunie, pentru dezvoltarea și vânzarea de motoare cu patru cilindri.
 
 
Inchide