Boc: Numărul de bugetari va scădea sub 1,29 milioane angajați până la sfârșitul anului

Redactor:
Vlad Mironescu
Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la ProTV, că numărul bugetarilor din România va scădea sub 1,29 milioane până la sfârșitul acestui an, procedurile de disponibilizare fiind încă în derulare și urmând să continue și anul viitor.
Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la ProTV, că numărul bugetarilor din România va scădea sub 1,29 milioane până la sfârșitul acestui an, procedurile de disponibilizare fiind încă în derulare și urmând să continue și anul viitor.

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la ProTV, că numărulbugetarilor din România va scădea sub 1,29 milioane până lasfârșitul acestui an, procedurile de disponibilizare fiind încă înderulare și urmând să continue și anul viitor.

El a amintit totodată, la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată deProTV, că toți cei 1,29 milioane bugetari vor beneficia de ocreștere salarială de 15%, începând cu 1 ianuarie 2011.

Întrebat cum se va ajunge la această creștere salarială dacă fondulde salarii pentru 2011 este mai mic decât anul acesta, premierul aarătat că măsura este posibilă urmare a reducerii numărului deangajați din sectorul public.

„Pentru că nu mai avem 1.380.000-1.370.000 de bugetari, sunt1.290.000 de bugetari. Noi am luat decizii pe parcursul verii careau vizat disponibilizarea unui număr important de bugetari, acesteproceduri sunt încă în derulare și o parte dintre ele se vorprelungi și în anul 2011, pentru că, legal, etapele de preaviz, denegociere, de disponibilizare presupun aceste etape, perioade mailungi de timp. În 30 octombrie erau 1.290.000 de bugetari. Suntconvins că până la sfârșitul anului, când aceste etape se vorderula în continuare, vom ajunge sub 1.290.000 de bugetari, deaceea bugetul este croit pentru 1.290.000 de bugetari”, a spusBoc.

La sfârșitul lunii noiembrie, premierul a anunțat că numărul deangajați din sectorul bugetar a scăzut, la 31 octombrie 2010, la1,291 milioane persoane, astfel că Guvernul estimează că se vaîncadra cu siguranță în limita de personal convenită cu FMI pentruanul viitor, de maximum 1,29 milioane angajați.

Potrivit premierului, numărul de bugetari a scăzut de la 1.350.000angajați în luna iulie la 1.340.000 persoane în luna august, la1.316.000 salariați în luna septembrie și la 1.291.527 bugetari înluna octombrie.

„Cu siguranță ne vom încadra în limita de personal de 1.290.000bugetari stabilită pentru anul viitor”, a spus Boc.

La finele acestui an, numărul angajaților în sectorul bugetartrebuie să coboare la 1,29 milioane, conform înțelegeriloranterioare cu FMI.

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Gheorghe Gherghina adeclarat recent că în decembrie 2009 erau 1,378 milioane deangajați în sectorul public, astfel că disponibilizările din acestan ar trebui să se ridice la aproximativ 88.000 de bugetari. El amenționat că trebuie disponibilizați 26.000 de angajați în perioadaseptembrie-decembrie pentru a se ajunge la 1,29 milioane desalariați.

Scrisoarea suplimentară convenită cu FMI la finalul misiunii dinoctombrie-noiembrie, prezentată recent de MEDIAFAX, relevăangajamentul Guvernului de a continua în 2011 reducerea număruluide angajați în sectorul public, „printre altele” menținând politicade angajare doar a unei persoane pentru șapte posturieliberate.

Premierul Emil Boc a declarat, în urmă cu o săptămână, că politicade bază a Guvernului pentru reducerea în continuare, în 2011, anumărului de personal în sectorul public va avea în vederedisponibilizările naturale realizate prin pensionare, încetareaamiabilă a raporturilor de muncă și plecarea angajaților la studiiîn străinătate. (Departamentul Economic,[email protected])

Citește și

Bocconfirmă că Guvernul a aprobat normele de aplicare a Legiiparteneriatului public-privat

Boc:După doi ani de mandat știu că am făcut ceea ce trebuia, nu s-aputut mai mult cu PSD în Guvern

Bocspune că în 2011 va lua decizia în privința unei eventuale noicandidaturi la șefia PDL

Boc:Nu primesc ordine din partea lui Băsescu. Premierul spune că „nueste în stilul președintelui genul acesta deabordare”

Boc:”Soția mea a stat doi ani în concediu pentru copil. Acum i-așexplica – am și discutat cu ea – că România atât își permite încondițiile de astăzi”

Boc: Nu mi-amscris niciodată demisia chiar dacă au fost momente dificile, nuabandonez lupta

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide