BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ. Peste o sută de persoane din București au venit la deschidere. La Pitești s-au înghesuit peste 2.000 de oameni

Redactor:
Vlad Mironescu
BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ. Peste o sută de persoane din București au venit la deschidere. La Pitești s-au înghesuit peste 2.000 de oameni
Peste o sută de persoane așteptau, vineri dimineață, să intre la Bursa locurilor de muncă din Capitală, unde 40 de angajatori oferă aproximativ 900 de locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru absolvenții de studii medii și pentru muncitori calificați.

Peste o sută de persoane așteptau, vineri dimineață, să intre laBursa locurilor de muncă din Capitală, unde 40 de angajatori oferăaproximativ 900 de locuri de muncă, cele mai multe fiind pentruabsolvenții de studii medii și pentru muncitori calificați.

La ora deschiderii Bursei locurilor de muncă din Capitală, în fațaColegiul Economic „Viilor” erau peste o sută de oameni, careașteptau să vadă oferta de locuri de muncă. Majoritatea celorinteresați de bursa organizată de Agenția Municipală de Ocupare aForței de Muncă (AMOFM) București sunt persoane care au trecut de40 de ani.

Potrivit AMOFM București, pentru bursa de vineri au depus oferte 40de agenți economici din Capitală, în total fiind anunțate 911locuri de muncă. Dintre acestea, 412, respectiv 45,22 la sută dintotal, sunt oferite pentru absolvenții de studii medii, 250, adică27,44 la sută, sunt pentru muncitori calificați, 199, reprezentând21,84 la sută, sunt pentru absolvenții de studii superioare, iarpentru muncitorii necalificați sunt anunțate doar 50 de posturi,care reprezintă 5,50 la sută.

Pentru absolvenții de studii superioare, principalele posturioferite sunt de consilieri asigurări vânzări, consultanți fiscali,director magazin, inspector coordonator asigurări, jurisconsult,inginer construcții, inginer electronist și contabil.

Aboslvenții de studii medii pot găsi locuri de muncă precum agentcontractări și achiziții, agent de asigurări, agent de intervenție,pază și ordine, agent turism, agent securitate, agent vânzări,intermediar în activitate cotabilitate și financiară, lucrătorcomercial sau statistician.

Muncitorii calificați se pot angaja ca electrician întreținere șireparații, confecționer ansamblor articole din textile, electricianîn construcții, mecanic utilaje, operator confecționer industrialîmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice, șoferiauto camioane sau sudori.

Cele 50 de posturi destinate muncitorilor necalificați sunt depaznic, săpător manual, lucrător pentru salubrizare căi publice,ambalator manual, lucrător, sortator deșeuri reciclabile.

Directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței deMuncă, Elena Baboi, declara, în 15 aprilie, că instituția pe care oreprezintă intenționează ca în acest an să organizeze lunar bursegenerale ale locurilor de muncă, pentru a facilita întâlnireaangajatorilor cu cei care își caută un loc de muncă.

Directorul AMOFM București, Adriana Iorga, spunea atunci căurmătoarea bursă a locurilor de muncă din Capitală va fi organizatăîn mai, precizând că organizarea unor astfel de evenimente estecerută și de către angajatori, care în ultima vreme primesc doarCV-uri online și care doresc să interacționeze direct cu viitoriiangajați, ocazie oferită de aceste burse.

Argeș: Mii de persoane la Bursa de muncă; AJOFM a reținutcarnete de șomaj pentru ca oamenii să vină

Peste 2.000 de persoane s-au înghesuit, vineri, la Bursa locurilorde muncă de la Pitești, iar mulți dintre cei prezenți au reclamatcă reprezentanții AJOFM Argeș au condiționat vizarea carnetelor deșomer de participarea la bursă, conducerea instituției spunând cămăsura este „legală și binevenită”.

La Bursa locurilor de muncă de la Pitești s-au înghesuit peste2.000 de persoane, iar pentru a ține mulțimea în frâu a fost nevoiede intervenția jandarmilor, transmite corespondentulMEDIAFAX.

Oamenii au spus că aglomerația s-a creat în condițiile în carereprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Argeșle-au reținut „ilegal” carnetele de șomer, chemându-i la Bursalocurilor de muncă pentru a le restitui.

„Suntem nervoși pentru că mulți dintre angajatori au întârziat ojumătate de oră și suntem nemulțumiți că ni s-au reținut ilegalcarnetele de șomer în ziua vizei, înapoierea acestora fiindcondiționată de prezența la această bursă. Este inadmisibil ce seîntâmplă”, a declarat unul dintre șomeri.

Conducerea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM)Argeș a recunoscut acestă măsură și a spus că este „legală șibinevenită”.

„Nu este nicio condiționare, măsura este legală și binevenită, seaplică din 2006 și alți colegi de-ai mei din țară o aplică. Suntmulți care vin la bursă, dar nu sunt interesați de locurile demuncă. Uite, am un croitor care are carnetul aici și am 50 delocuri de muncă pentru croitori. Îl invit să îi dau repartiție, nusă îi dau carnetul înapoi. Păi dacă avem loc de muncă, îi propunemși refuză, trebuie aplicată legea și știți și dumneavoastră cemăsuri trebuie luate. Repet, este o măsură legală, iar prin aceastămăsură încercăm să-i aducem pe șomeri la bursa locurilor de muncăpentru a fi”, a declarat directorul AJOFM Argeș, IulianNicolae.

De asemenea, reprezentanții AJOFM Argeș au susținut că aceastămăsură este singura modalitate de a-i determina pe oameni să fieintersesați de găsirea unui loc de muncă.
De altfel, reprezentanții AJOFM Argeș au organizat un punct specialde restituire a carnetelor de șomaj, iar oamenii s-au prezentat înbaza unor bilete de ordine, pentru a reintra în posesiadocumentelor.

La Bursa locurilor de muncă din județul Argeș, organizată laPitești, Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel, s-au prezentat 77 deangajatori, fiind disponibile 915 locuri de muncă. În Pitești s-auprezentat 43 de agenți economici cu 625 de posturi libere, 80dintre acestea fiind destinate absolvenților de studiisuperioare.

Departamentul Corespondenți, [email protected],Aurelia Alexa, [email protected]

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Judecătorii îi dau DREPTATE lui Liviu Dragnea! Sentinţa e CLARĂ
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Rareș Bogdan a tunat după ce jandarmii au dat buzna la terasa în care se...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Medic celebru, despre efectele NOCIVE ale dietelor: „Nu mâncarea este de vină, nu pâinea”. De...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide