Camera de Comerț, obligată de Guvern să predea terenurile Romexpo. Mihai Vlasov: „O imbecilitate juridică. Voi ataca hotărârea în instanță”

Redactor:
Adrian Bărbulescu
Camera de Comerț, obligată de Guvern să predea terenurile Romexpo. Mihai Vlasov: „O imbecilitate juridică. Voi ataca hotărârea în instanță”
În termen de 15 zile, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) este obligată, printr-o hotărâre de Guvern, să transfere către RA-APPS terenurile primite din partea Guvernului cu drept de utilizare gratuită, dar pe care le-a închiriat societății Romexpo.

Camera va contesta luni hotărârea

Conducerea Cameri de Comerț consideră însă că hotărârea luată deExecutiv este abuzivă și anunță că o va ataca în instanță.”Hotărârea este o ilegalitate, ca să nu spun o imbecilitatejuridică. Dreptul de folosință a terenurilor nu putea fi retrasdecât dacă se desființa CCIR sau dacă nu ne plăteam obligațiilecătre stat. Niciunul dintre aceste lucruri nu s-a întâmplat”, adeclarat pentru Gândul Mihai Vlasov, președintele CCIR.

Vlasov, de profesie avocat, a explicat că, din punct de vederejuridic, CCIR era obligată doar să nu vândă sau doneze terenurilepe care le avea în administrare, în rest fiind liberă să leutilizeze cum crede de cuviință. „Normal că am închiriat cătreRomexpo, pentru că trebuia să utilizăm acest patrimoniu imobiliarcât mai profitabil din punct de vedere economic. Doar nu era săstau să mă uit la teren sau să cultiv acolo păpușoi”, a adăugatVlasov.

El a concluzionat, arătând că instituția pe care o conduce vaataca în contencios administrativ hotărârea de Guvern. „Luni vomintroduce acțiunea în instanță. Nici nu pot visa că vor câștiga,chiar dacă procesul va fi judecat de fratele lui Boc”, a mai spusironic Vlasov.

Totul a început în anii 60

Terenurile cu pricina au fost date în administrare de statul român,în 1963, Camerei de Comerț, care a construit pavilionulexpozițional existent și în momentul de față. După 1990, PrimăriaCapitalei a încercat să intre în posesia lor, însă o sentințăjudecătorească definitivă și irevocabilă a consfințit dreptul deadministrare al CCIR.

Apoi, în 2004, Guvernul condus de Adrian Năstase a trecutterenurile la RAAPPS, care a dat Camerei, pentru 49 de ani, dreptulde folosință gratuită a acestora.

În termen de 15 zile, Camera de Comerț și Industrie a României(CCIR) este obligată, printr-o hotărâre de Guvern, să transferecătre RA-APPS terenurile primite din partea Guvernului cu drept deutilizare gratuită, dar pe care le-a închiriat societățiiRomexpo.Conducerea CCIR susține că actul normativ este lovit denulitate și că-l va ataca în instanță.

Hotărârea retrage Camerei dreptul de a folosi gratuit acesteterenuri, cu o suprafață de 18.000,04 metri pătrați și 346.929,76metri pătrați. Terenurile în cauză au fost atribuite de Guvern, înurmă cu șase ani, Camerei de Comerț și Industrie a României și amunicipiului București spre folosință gratuită pe o perioadă de 49ani, pe baza statutului de utilitate publică al instituției.

Guvernul susține că nu s-a respectat regimul juridic alterenurilor

Secretariatul General al Guvernului consideră însă că CCIR nu arespectat regimul juridic al terenurilor respective, prin faptul căle-a închiriat societății Romexpo. „Scopul transmiterii înfolosință gratuită a unor imobile din patrimoniul statului cătrepersoanele juridice fără scop lucrativ este acela de a sprijiniactivitatea de utilitate publică a acestora și servirea interesuluipublic. Camera de Comerț și Industrie a României și MunicipiuluiBucurești, beneficiara dreptului de folosință gratuită, nu arespectat regimul juridic în baza căruia a primit terenurile înfolosință gratuită, a nesocotit interesul public și a închiriatbunurile statului, fără drept, către o persoană juridică privată,SC Romexpo SA”, susțin oficialii SGG.

Ca urmare a deciziei Guvernului, terenurile vor fi acordate spreexploatare Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocoluluide Stat (RA-APPS), pentru a fi valorificate prin închiriere,concesiune și alte contracte civile sau comerciale. Fondurilerezultate din exploatarea terenului vor fi folosite de RA-APPSpentru acoperirea unor cheltuieli pe care regia le suportă înprezent din venituri proprii.

Citește mai departe în paginaurmătoare

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
Anunţ BOMBĂ despre pensii! Se schimbă TOT! Lovitură mare pentru pensionari
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Blondele și sexul zgomotos
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Bianca Drăgușanu pleacă din țară. Decizia de ultim moment, ce a stabilit vedeta
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide