Când se lansează portalul de stat cu cele mai IEFTINE și mai BUNE oferte pentru abonamentele la TELEFONIE și INTERNET

Redactor:
Alexandra Pele
Când se lansează portalul de stat cu cele mai IEFTINE și mai BUNE oferte pentru abonamentele la TELEFONIE și INTERNET
În vara anului viitor, utilizatorii de internet și telefonie vor avea posibilitatea să-și găsească cea mai bună ofertă pentru serviciile de comunicații prin intermediul unui portal online care va scana și compara ofertele și tarifele operatorilor locali.

În vara anului viitor, cei care doresc să achiziționeze servicii de internet și de telefonie vor avea posibilitatea să-și găsească cea mai bună ofertă pentru serviciile de comunicații prin intermediul unui portal online, de stat, care va scana și compara ofertele și tarifele tuturor operatorilor din România.

„Comparatorul de tarife” este un proiect inițiat de Adminstrația Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), estimat la circa 1,5 milioane de lei (circa 350.000 de euro la un curs de 4,3 lei/euro), dintre care mai mult de jumătate din sumă este asigurată din fonduri europene, restul fiind contribuția agenției.

„Sperăm ca aplicația să fie gata la jumătatea anului viitor. Algoritmii de calcul vor presupune o serie de operațiuni complexe. De aceea, acești algoritmi vor trebui agreați și de către reprezentanții din industrie, la rândul lor implicați în proiect”, a declarat pentru gândul Raluca Moraru, director de relații publice la ANCOM.

„Comparatorul de tarife” va propune 25 de oferte, personalizate în funcție de preferințele utilizatorului

Utilizatorii vor putea accesa o aplicație care le va prezenta cele mai ieftine 25 de oferte disponibile în funcție de o serie de criterii legate de obiceiurile de consum. În momentul afișării rezultatelor, vor fi publicate și alte detalii relevante privind ofertele respective (de exemplu numărul de minute sau de SMS-uri incluse, perioada de facturare, durata minimă a contractelor, datele de contact ale serviciului de relații cu clienții).

„La 24 de ore de la lansarea unei oferte, operatorii vor fi nevoiți să actualizeze și informațiile de pe platformă astfel încât acestea să fie cele mai recent disponibile”, a precizat Moraru.

ANCOM a anunțat marți demararea licitației pentru realizarea calculatorului de tarife. Odată ce toate ofertele vor fi depuse și analizate, persoana sau compania căreia i se va încredința proiectul va avea la dispoziție 200 de zile pentru a dezvolta platforma.

Inchide