Cât ar pierde supermarketurile dacă ar fi închise duminica. Cine ar avea de câștigat

Cât ar pierde supermarketurile dacă ar fi închise duminica. Cine ar avea de câștigat
Supermarketurile ar putea avea pierderi de până la 25%, echivalentul a milioane de euro lunar, în cazul în care vor fi nevoite să își închidă unitățile în ziua de duminică, potrivit unei propuneri a parlamentarilor din Camera Deputaților.

Supermarketurile ar putea avea pierderi de până la 25%,echivalentul a milioane de euro lunar, în cazul în care vor finevoite să își închidă unitățile în ziua de duminică, potrivit uneipropuneri a parlamentarilor din Camera Deputaților. Mai mult,deputații au propus recent ca celor circa 50.000 de angajați dinretail să li se plătească dublu zilele de sâmbătă și duminică încazul în care retailerul decide să păstreze activitatea și la finalde săptămână.

„La propunerea de modificare a Codului Muncii avem un amendamentcare prevede că marile lanțuri de supermarketuri care au activitatesâmbăta și duminica să caute formule de a plăti cu cel puțin 50% înplus pentru aceste zile, putând fi verificați de autoritățilelocale”, a declarat pentru gândul deputatulValeriu Steriu, vicepreședinte la Comisia de agricultură. În cazcontrar, sancțiunile vor merge până la închiderea unității, a maispus Steriu.

Reprezentanții retailerilor se opun și spun că inițiativa estediscriminatorie, nefundamentată și dăunătoare economiei.”Inițiativa este discriminatorie pentru angajații tuturorcelorlalte sectoare de activitate (…) pentru că aceștia nu arbeneficia de aceleași sporuri pentru activitatea depusă în zilelede sâmbătă și duminică”, a declarat pentru gândul FilipCristescu, vicepreședinte Asociația Marilor Rețele Comerciale dinRomânia (AMRCR).

Cristescu consideră inițiativa deputaților ca fiindnefundamentată, pentru că este motivată de presupuse efectenegative induse de către retailul modern pe lanțul comercial. „Înrealitate, acesta are un impact pozitiv – contribuie la dezvoltareacifrei de afaceri a furnizorilor, dezvoltă noi piețe și categoriide produse, absoarbe și limitează creșterile de prețuri venite dinpartea producătorilor, asigură condiții sanitare stricte și estecomplet fiscalizat”, a adăugat Cristescu.

Tabără: „De ce să fie deschise supermarketurile toatăsăptămâna?”

Cei care vor avea de câștigat dacă marii retaileri vor pune lacătulla final de săptămână vor fi micii comercianți, ale căror vânzăriar putea urca cu până la 50%, este de părere deputatul Steriu, fostsecretar de stat la Ministerul Agriculturii. Recent chiar ministrulAgriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că în opinia saconstrucția marilor supermarketuri în oraș a fost „o greșealăcapitală”, întrebându-se „de ce să fie deschise supermarketuriletoată săptămâna?”.

El a spus, răspunzând la o întrebare adresată de gândul, că asemnat în calitate de deputat inițiativa lui Valeriu Steriu pentruînchiderea supermarketurilor la final de săptămână. În schimb,opinia președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu,este că „fiecare business ar trebui lăsat să stabilească cui vindeși când vinde”.

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide