Cât câștigă maternitățile private din frica românilor de clinicile de stat. Unde găsești cele mai mici și cele mai mari tarife

Redactor:
Vlad Mironescu
Cât câștigă maternitățile private din frica românilor de clinicile de stat. Unde găsești cele mai mici și cele mai mari tarife
În maternitățile private din România au loc peste 3.000 de nașteri anual, cele mai multe dintre ele, circa 2.000, fiind înregistrate în Capitală.

În maternitățile private din România au loc peste 3.000 denașteri anual, cele mai multe dintre ele, circa 2.000, fiindînregistrate în Capitală. Numărul românilor care preferă săplătească între 550 de euro și 2.100 de euro pentru o naștere laprivat ar putea crește și mai mult pe fondul apariției de noiunități private dar și al tragediei de la Giulești, când șasenou-născuți nesupravegheați au murit în urma unei explozii, conformunei analize a Ziarului Financiar (ZF).

În prezent, există puține maternități private unde se poatenaște, astfel că cele deja operaționale lucrează aproape lacapacitatea maximă. Pentru clinicile private, nașterile sunt unbusiness extrem de atractiv, pe care sunt hotărâte să mizeze înperioada următoare. Potențialul de creștere este asigurat având învedere că cei 3.000 de nou-născuți în regim privat reprezintă unprocent extrem de mic din totalul din România. În România se nascanual în jur de 200.000 de copii, conform MinisteruluiSănătății.

La un cost mediu al nașterii de 1.700 de euro rezultă căprivații încasează din aceste servicii peste 5 mil. euro la nivelde țară. Numai în București au loc anual în jur de 20.000 denașteri, potrivit datelor Institutului Național de Statistică,astfel că cele 2.000 în sistem privat reprezintă în jur de 10%,conform calculelor ZF.

Cele mai mici tarife sunt la Iași

Cele mai multe nașteri la privat s-au făcut anul trecut laEuroclinic, care s-a apropiat de pragul de 1.000 de intervenții.Primul spital privat din Capitală a fost preluat recent de cătrerivalul Centrul Medical Unirea, care are deja operaționalăMaternitatea Regina Maria, astfel că se poate spune că a devenitcel mai puternic jucător pe această nișă de piață. Și în provincieau apărut unități private, iar cele mai multe nașteri au avut locla Euromaterna din Constanța.

Analiza ZF relevă faptul că cea mai ieftină naștere la privateste la Arcadia Spital la Iași, unde prețurile încep de la 2.300 delei (547 de euro).

„Datorită încheierii contractului cu C.A.S. (Casa de Asigurăride Sănătate- n.red.), prețul total al unei nașteri naturale,asistată de medicii Arcadia, este de 2.300 lei, tarif valabilpentru pacientele asigurate (la stat – n.red.) și în care intrătoate serviciile medicale (…) Pentru pacientele neasigurate însistemul de stat, tarifele complete la preț de listă (inclusivcazarea) variază între 6.300 – 7.450 lei pentru nașterea naturalăși între 7.250 – 8.800 lei pentru nașterea prin cezariană”, au spusreprezentanții Arcadia.

Pe locul doi, în topul locațiilor private unde s-au născut ceimai mulți copii, se află Life Memorial, spital controlat de familiaMarcu. „Cererea pentru serviciile maternității din Life MemorialHospital a fost mai ridicată în acest an, comparativ cu 2009. De laînceputul anului și până în septembrie am înregistrat aproximativ600 de nașteri, astfel că până la sfârșitul acestui an estimăm căvom depăși numărul de 850 sau 2.500, dacă vorbim de numărul totalde nașteri de la începuturi și până la sfârșit de 2010”, a spusMihai Marcu, președintele MedLife. (Ioana David,[email protected])

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide